Πληκτρολόγιο Συναγερμού Crow Oled

Συστήματα Συναγερμού

Συναγερμοί Σπιτιών και Καταστημάτων


Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συναγερμού (συναγερμοί σπιτιών ή καταστημάτων) καθορίζεται από την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται, αλλά κυρίως από την επιλογή του σωστού συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες και τη δομή του χώρου, μια επιλογή που πρέπει να γίνει με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Ο τεχνικός της Easy Alarm θα μελετήσει προσεκτικά τα πιθανά σημεία εισβολής εκτιμώντας με ακρίβεια τους παράγοντες κινδύνου. Γνωρίζει άριστα τις δυνατότητες των διαφόρων τύπων συναγερμού έτσι ώστε να εγκατασταθεί ένα σύστημα που είναι πραγματικά κατάλληλο.

Οι κύριοι τύποι των αισθητήρων και ανιχνευτών

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των συναγερμών, εκτός από την ποιότητα των συστατικών και των λειτουργιών του πίνακα ελέγχου, βρίσκεται στον τύπο των αισθητήρων που τοποθετούνται στον χώρο εσωτερικά και περιμετρικά. Οι κατηγορίες των αισθητήρων είναι:

Λόγω της φύσης των ανιχνευτών είναι πάντα προτιμότερο να αξιολογηθούν προσεκτικά όλες οι πιθανές λεπτομέρειες και σενάρια παραβίασης, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αισθητήρες Ανιχνευτές Συστημάτων Συναγερμού

Ο χώρος έχει προεγκατεστημένη καλωδίωση για συναγερμό;

N

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες κατοικίες διαθέτουν προεγκατεστημένη καλωδίωση και για συναγερμούς. Σε αυτή την περίπτωση η εγκατάσταση διαρκεί λίγες ώρες (αναλόγως των τετραγωνικών).

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η καλωδίωση είναι ελλιπής ή οι αναμονές για τα περιφερειακά (πληκτρολόγιο/ εξ. σειρήνα/ αισθητήρες κίνησης/ επαφές κουφωμάτων) βρίσκονται σε ακατάλληλο σημείο. Κατά την αυτοψία χώρου, ο τεχνικός της Easy Alarm θα αξιολογήσει τις δυνατότητες της υπάρχουσας καλωδίωσης και θα σας ενημερώσει κατάλληλα.

M

Για κατοικίες χωρίς υπάρχουσα καλωδίωση, ο χρόνος εγκατάστασης εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που θα καλύψει ο συναγερμός. Όταν ο χώρος σας είναι μικρός (εως 70-80τμ.), τότε μπορούν να περαστούν καλωδιώσεις για να τοποθετηθεί ενσύρματο σύστημα ασφαλείας.

Στην περίπτωση μεγαλύτερων χώρων, χρησιμοποιούνται μερικώς (υβριδικά) ή εξ ολοκλήρου ασύρματα συστήματα ασφαλείας χωρίς μερεμέτια στον χώρο σας.

Πριν επιλέξω σύστημα συναγερμού

Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές του διαδικτύου.

 

Ελέγξτε όλες τις λεπτομέρειες των προσφερόμενων πακέτων. Τέτοια «ελκυστικά» πακέτα κρύβουν πολλές παγίδες για τον ανυποψίαστο πελάτη!

Τί να προσέξω;

Πόσο θα κοστίσει;

Δημιουργήσαμε για εσάς μία σειρά από προσφορές για ολοκληρωμένα συστήματα συναγερμού.

Οι προσφορές είναι ενδεικτικές και μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στα μέτρα σας. Η οριστικοποίηση προσφορών γίνεται αποκλειστικά μετά από επίσκεψη τεχνικού στο χώρο σας.

Ενδεικτικές Προσφορές

Συχνές Ερωτήσεις

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας!

Είναι υποχρεωτικό να έχω σταθερή τηλεφωνική γραμμή για την εγκατάσταση συναγερμού;

Όχι, υπάρχει λύση με χρήση κινητής τηλεφωνίας και εξειδικευμένων μονάδων GPRS/GSM

Πόσο διαρκεί μια εγκατάσταση συναγερμού;
Εξαρτάται από το είδος του χώρου και του συστήματος που έχει επιλεχθεί. Αν υπάρχει προεγκατεστημένη καλωδίωση, δεν ξεπερνά τις 4-5 ώρες (έως 100τμ), αν δεν υπάρχει προεγκατεστημένη καλωδίωση και ο πελάτης επιλέξει ενσύρματο σύστημα τότε μπορεί να διαρκέσει 8-10 ώρες. Αν τοποθετηθεί ασύρματο σύστημα τότε ο χρόνος τοποθέτησης είναι 3-4 ώρες.
Πόσος είναι ο χρόνος εισόδου/ εξόδου από το χώρο;
Είναι χρόνοι προγραμματιζόμενοι ανάλογα το χώρο κάλυψης και τη θέση του πληκτρολογίου σε σχέση με την κεντρική είσοδο. Όταν το πληκτρολόγιο βρίσκεται δίπλα στην πόρτα μία τυπική ρύθμιση είναι 15 δευτ. χρόνος εισόδου/ 30-60 δευτ. χρόνος εξόδου.
Στην περίπτωση που συνδεθώ με κέντρο λήψης σημάτων, πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται σε μία ενεργοποίηση συναγερμού;
Το σήμα στο κέντρο λήψης σημάτων λαμβάνεται εντός ολίγων δευτερολέπτων. Από τη στιγμή που ενημερωθεί το κέντρο, η κλήση στον πελάτη γίνεται εντός του επόμενου λεπτού. Επιπλέον, αν ο συναγερμός είναι εφοδιασμένος με μονάδα κινητής τηλεφωνίας, ο πελάτης ειδοποιείται άμεσα και με SMS.
Μελλοντικά, μπορώ να προσθέσω επιπλέον εξαρτήματα στο σύστημα συναγερμού;
Όλα τα συστήματα της Easy Alarm είναι επεκτάσιμα και μπορούν να αναβαθμιστούν ανά πάσα στιγμή με επιπλέον αισθητήρες, πληκτρολόγια ελέγχου, σειρήνες ή ασύρματα μπουτόν.
Στο χώρο μου έχω κατοικίδια. Μπορώ να τοποθετήσω συναγερμό;
Οι περισσότεροι ανιχνευτές κίνησης που τοποθετεί η Easy Alarm είναι φιλικοί «pet friendly» προς τα κατοικίδια.
Κάθε πότε χρειάζεται το σύστημά μου συντήρηση;
Ένα σύστημα ασφαλείας για να λειτουργεί απροβλημάτιστα, χρειάζεται συντήρηση κάθε 2 χρόνια. Κατά τη συντήρηση αντικαθιστούνται οι μπαταρίες και γίνεται έλεγχος σε όλα τα ζωτικά σημεία του συστήματος όπως η κεντρική μονάδα ελέγχου, εξωτερική σειρήνα, ραντάρ ανίχνευσης κίνησης.
Τι θα συμβεί αν οι μπαταρίες εξαντληθούν πριν από την επίσκεψη του τεχνικού (προγραμματισμένη συντήρηση κάθε 2 χρόνια);
Ένα εικονίδιο χαμηλής μπαταρίας εμφανίζεται στο κεντρικό πληκτρολόγιο ελέγχου. Επίσης αποστέλλεται ειδοποίηση στο κέντρο λήψης σημάτων και ο πελάτης ενημερώνεται ανάλογα.
Ποιος πληρώνει για την αντικατάσταση των μπαταριών του συστήματος;
Ο πελάτης χρεώνεται την αντικατάσταση των μπαταριών.
Πόσο χρόνο διαρκούν οι μπαταρίες στην περίπτωση διακοπής του ρεύματος;
Εφόσον γίνεται στο σύστημα η προγραμματισμένη συντήρηση, οι μπαταρίες μπορούν να το τροφοδοτήσουν για τουλάχιστον 3 ώρες με μέγιστο αναλόγως τον αριθμό των περιφερειακών συσκευών (πληκτρολόγια/ αισθητήρες κίνησης). Οι μπαταρίες είναι επαναφορτιζόμενες και από τη στιγμή που το ρεύμα επανέλθει, θα φορτίσουν εκ νέου σε λίγες ώρες.
Τι θα συμβεί αν κάποιος ξηλώσει την εξωτερική σειρήνα;
Όλες οι σείρηνες που τοποθετεί η Easy Alarm έχουν προστασία αποκόλλησης από τον τοίχο με εσωτερικό διακόπτη. Αν το σύστημα είναι αφοπλισμένο το πληκτρολόγιο θα ηχήσει άμεσα. Αν έχετε οπλίσει η σειρήνα θα ξεκινήσει να χτυπά (είναι αυτοτροφοδοτούμενη με δική της μπαταρία) ενώ θα ηχεί και η 2η εσωτερική σειρήνα πανικού που τοποθετείται για αυτόν το λόγο. Και στις 2 περιπτώσεις ο πελάτης θα ειδοποιηθεί από το κέντρο λήψης σημάτων για παραβίαση (σήμα tamper) ή/και μέσω SMS στο κινητό του.
Πόσο δυνατή είναι η εσωτερική σειρήνα; Στο χώρο υπάρχει ηλικιωμένος ή μικρό παιδί, μπορώ να μην τοποθετήσω;
Εξαρτάται από το μοντέλο, κυμαίνεται από τα 97 dB (3 μέτρα απόσταση) έως 110 dB. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αυξάνει κατά πολύ το επίπεδο ασφάλειας.
Από τη στιγμή που ο συναγερμός παραβιαστεί, πόσο χρόνο χτυπάνε οι σειρήνες;
Ο χρόνος που ηχούν οι σείρηνες είναι προγραμματιζόμενος. Σε κατοικημένες περιοχές ο χρόνος συνήθως είναι 240 δευτ. Αν ο πελάτης επιθυμεί λιγότερο τότε μπορεί να συννενοηθεί με τον τεχνικό υπεύθυνο εγκατάστασης.
Σε περίπτωση νέας παραβίασης, τί θα συμβεί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα;
Το σύστημα θα ενεργοποιήσει εκ νέου τις σείρηνες για 240 δευτ.
Τί συμβαίνει με το συναγερμό το βράδυ που πάω για ύπνο;
Υπάρχει ειδικό κουμπί (stay) το οποίο απενεργοποιεί αυτόματα του εσωτερικούς αισθητήρες κίνησης και σας προφυλάσσει περιμετρικά.
Μπορώ να έχω πυρανίχνευση μαζί με το σύστημα συναγερμού;
Βεβαίως. Όλα τα συστήματα της Easy Alarm έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης πυρανιχνευτών που μπορούν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή μόνο κατά την όπλιση του συστήματος.